MIDDAGSTIPS: BOUILLABAISSE

På listan av mina favoriträtter hamnar Bouillabaisse högt upp. En fantastisk fransk rätt som med hjälp av ett glas vitt vin är svårslagen. Trots det ser rättens ursprung en aning annorlunda ut. Från början lagade fattiga fiskare soppan med de fiskar som inte gick att sälja. Rätten sträckte sig till slut från fattigdom i Marseille till Frankrikes lyxkrogar.

Igår hade vi glögg-fest här hemma vilket resulterade i både tidsbrist och hungriga magar. Det passade då perfekt att göra en Bouillabaisse. Den sköter sig själv då den ska stå och koka en hel del och den är lätt att laga till många. Mamma och Lenny var ett riktigt dreamteam och jag skulle så gärna vilja ge er just det receptet. Tyvärr så finns det inte uppskrivet. Som tur var hittade jag ett recept på tasteline som jag tror fungerar nästan lika bra. Självklart kan man blanda och smaka av efter hur man själv vill ha den. 

Ni hittar receptet här.

Champagne höjer smaken.. På riktigt!!

Aioli är ett måste till denna rätt. En klick i tallriken gör rätten ännu godare!

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *