SAKER NI INTE VISSTE OM MIG

Hur mycket vet ni om mig egentligen? Trots att jag bloggar varje dag och skriver om mitt liv så får ni sällan komma mig inpå djupet. Idag ska ni däremot få göra det. Här är saker jag aldrig berättat om i min blogg tidigare. 

– Jag var otroligt retad i skolan (grundskolan), mest för mitt utseende. Att jag var liten och smal men mest över att jag hade små bröst. Då mådde jag riktigt dåligt över det, idag har det stärkt mig. När jag ser tillbaka på det så mår jag illa över er som slängde ur er dessa kommentarer, ni borde skämmas! Bäst hade det varit om ni låtit bli att försöka höja er själva genom att hata på andra. Det värsta är kanske att tillslut gav sig många lärare på mig. Jag fick så många kommentarer. Ni är dem som borde skämmas mest. Att vuxna människor inte förstår mer! Jag hoppas att ni läser detta! 

– Jag har haft en sjukdom som varade i ungefär 7 år, från 7-års ålder till ungefär 15 års ålder. Jag var glad över de dagar jag lyckades ta mig till skolan. 

– När jag var liten var min största idol Pippi Långstrump. Vår fåtölj hemma fick alltid agera Lilla Gubben. 

– När jag sedan blev lite äldre övergick mina känslor för Pippi till dragshowgruppen After Dark. Christer Lindarw är fortfarande min stora idol. 

– Det värsta som har hänt mig var när min morfar dog. Han var min bästa vän, min förebild och den som jag träffade nästan varje dag. Han lärde mig så mycket, och satte värde på livet. 

– Jag har dialekt. Det är inte allt för ovanligt att jag blir frågad om jag kommer från Dalarna hemma i Stockholm. Kanske är det lite dalmål över Köpingsregionen?

– Jag har alltid velat bo i Stockholm. Sedan jag var liten och åkte dit och bodde på hotell med familjen. Jag ville aldrig åka hem, idag är det mitt hem och jag vill aldrig flytta därifrån, förutom lite preliminärt då jag vill bo i ett par andra städer också.. Min ”bas” ska däremot vara i just Stockholm.

– Varje dag fantiserar jag om min framtid. Vart är jag om tio år, hur ser jag ut när jag är 80 (jag har planerat att bli väldigt gammal), jag vill bo i Paris under en del av mitt liv, även New York. När kommer det att hända och vad ska jag göra där? 

– Eftersom att jag har haft en sjukdom så tror jag att jag ser på livet på ett annat sätt. Jag är liksom så tacksam för allt. Jag älskar livet och ser varje dag som ett tillfälle att få göra vad jag vill med det. 

– När jag var liten älskade jag att klä ut mig. Jag hade ett tiotal prinsessklänningar, peruker, en låda med smink, och lite fantasi. Oftast var målet att se ut som Christer Lindarw. 

– På sommaren var jag helst hos mormor och morfar i deras sommarstuga. På kvällarna metade jag och morfar, fisken släppte vi alltid tillbaka i sjön. Det bästa var nog att bara sitta i ekan och titta på flötet. 

– Jag står min lillasyster otroligt nära. Vi skrattar alltid och åt allt. Hon är bäst! 

– När jag var liten hade jag helst på mig plagg som glittrade eller var blankt. Det spelade ingen roll hur det såg ut, så länge det var glitterrr!! 

– från årskurs sex till nio hade jag ingen som helst självkänsla. Jag tyckte att jag var fulast i världen och att jag borde skämmas. Det var inte ovanligt att jag fick anonyma meddelanden av tjejer på bilddagboken att jag borde ha påse över huvudet innan jag visar mig ute, för jag var så ful. Idag förstår jag varför dessa tjejer skrev så……

– Under den här perioden umgicks jag helst med mamma, pappa och deras vänner. Det var livet! Det var nog dem som höll gnistan i mig tänd. Dem uppmuntrade mig till att göra saker som jag idag gjort och att inte vara rädd. Tack till er!!! 

– Idag är jag stolt över mig själv, tacksam för mina fina vänner, min familj, pojkvän och alla dem jag har runt omkring mig. Jag är långt ifrån klar! 

Foto: Malin Göransson

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *